.

За кои модни покупки не бива да харчиш пари

За кои модни покупки не бива да харчиш пари
Снимка: freedigitalphotos.net

Модата е болна тема на повечето жени. Всяко момиче иска да изглежда добре, да бъде модерна, да има красиви дрехи и да се чувства уверена в себе си. Проблемът е, че често пъти парите не достигат за всички неща, които искаме да си купим и трябва да избираме добре какво да купим и какво да оставим настрана. Когато подбираш дрехите си и имаш ограничен бюджет, е добре да го разпределиш правилно. Как да се справиш?

 

Не купувай дрехи, които ще облечеш само веднъж. Това е грешката на много дами, които искат да имат красиви дрехи и да разчупят стила си. Поканили са те на тържество/сватба/бал или друго събитие и искаш да си неотразима. Нямаш подходяща дреха в гардероба и моментално отиваш в мола, за да се сдобиеш с прекрасна нова рокля. Купуваш модерна и красива дреха, но знаеш, че никога повече няма да я сложиш. По-добре не я купувай. Ще похарчиш пари за дреха, която ще седи в гардероба. Избери по-добър вариант, който да може да се съчетае с повече обувки и аксесоари, ще може да се носи и в други ситуации.

 

 

Материи, които се късат лесно, разпадат се. Има много евтини дрешки, които привличат погледите ни с атрактивни визии. Тези дрехи не са ти нужни, защото след едно-две обличания ще изглеждат износени и вехти. По-добре е да вложиш бюджета си в нещо качествено и красиво.

 

Химическо чистене. То е наложително за някои дрехи, но за други е излишно. Помисли си кои дрехи можеш да переш в пералнята на ниска температура и по-кратка програма. Ако гладенето с ютия не ти е любимо, можеш да сушиш някои дрехи на закачалка и те няма да са измачкани. Химическото чистене струва няколко лева, но в дългосрочен план това е голям разход.

 

Неудобни дрехи. Искаш да имаш дадена рокля, но се чувстваш ужасно в нея. Харесва ти как ти седи, но не можеш да седнеш спокойно или много стяга. Каквато и да е причината, щом не се чувстваш удобно, тази дреха не е за теб. Дори да е изключително красива, не я купувай. Рискуваш да я носиш с неудоволствие или изобщо да спреш да я носиш, защото не се чувстваш добре в нея.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...