.

Как ръцете ти да бъдат красиви при по-сурови атмосферни условия

Как ръцете ти да бъдат красиви при по-сурови атмосферни условия
Снимка: freedigitalphotos.net

През есента и зимата ръцете на всяка жена имат нужда от малко по-специални грижи. През тези сезони кожата, особено на ръцете, загрубява поради ветровете, студът и смяната на времето от топло към студено. Сухият въздух в топлите помещения или влажният навън дразнят кожата и тя се зачервява, напуква, сърби, тъй като се е дехидратирала от гореспоменатите условия. По този начин кожата губи своята еластичност. Ето как да предпазиш ръцете си от тези негативи.

 

Вземи предварителни мерки. Така кожата ти ще бъде подготвена за случващото се. Но ръцете на жените не страдат само от атмосферните условия, ами и от домакинската работа. Когато помагаш на майка си вкъщи и използваш агресивни домакински препарати, задължително носи предпазни ръкавици. Дори когато изплакваш ръцете си е важно да бъде с препарати, които не съдържат сапун и са обогатени с масла, защитаващи кожата от изсушаване. За да бъде кожата здрава и мека в тази зона, не пренебрегвай предварителните мерки, не чакай да стане късно и да се чудиш после как да върнеш доброто им състояние.

 

 

Как да защитаваш ръцете си? Студеният вятър и ниските температури са пагубни за лицето и ръцете.Не че тези условия не биха навредили и на другите части от тялото, но те обикновено са добре защитени с няколко слоя дрехи. Лицето и ръцете имат нужда от допълнителна защита. Лицето почти всички дами го обгрижват,но за жалост понякога пренебрегват ръцете. Лошото е, че ако не ги предпазваш според съответната климатична обстановка, може да се стигне до нарушаване на хидролипидния слой. Последиците от това са дехидратация и загуба на еластичността, а в по-лошите случаи: поява на екземи, алергии, силни зачервявания и повишен риск от инфекции.

 

Основните грижи, които трябва да полагаш. Да се грижиш за ръцете си не означава само да избереш подходящ за сезона крем. Ръцете имат нужда от по-специално внимание. Затова им отделяй поне веднъж в седмицата половин час. Започни със стимулиране на кръвообращението. Можеш да направиш комбинация от топла и студена баня, като за целта се нуждаеш единствено  от две купи - една с топла и една със студена вода. Потапяй последователно ръцете ту в едната, ту в другата. В студеното време това е много полезна процедура. Във водата добави масла или лимонов сок според индивидуалните особености на кожата си. След тази контрастна баня задължително я намажи в подхранващ крем. Ако кожата е твърде суха, може да си сложиш памучни ръкавици и така да преспиш - на сутринта ръцете  ще бъдат меки и гладки. Не забравяй все пак да използваш редовно подходящия за сезона крем, да ексфолираш мъртвите клетки и да се грижиш за ноктите.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...