.

Какъв грим е подходящ за блондинките

Какъв грим е подходящ за блондинките
Снимка: iStock

За да изглеждаш максимално добре, гримът ти трябва да е съобразен с доста фактори. Един от тях е цветът на косата. Сега ще обърнем внимание какъв трябва да бъде гримът при натуралните блондинки.

 

Блондинки със сини очи – на тях им отиват сивият, виолетовият и синият цвят. Блондинките с меден оттенък на косата се препоръчват светлосини, сребристи и сини сенки. Тушът трябва да е с кафяв или син цвят. За жените със светла, бледа кожа, пудрата трябва да е розово-телесен или розово-светъл цвят. Червилото е добре да бъде с розово-коралов или светло-розов оттенък.

 

 

Блондинки с кафeви очи – на тях им седят много добре кафявия, бронзовия и златистия цвят. Обикновено блондинките с кафеви очи имат пепеляв оттенък на косите и нямат много варианти за козметика. На тях им отиват бронзово-сивата и жълто-розовата пудра. Сенките е препоръчително да бъдат с бронзов, син или сив оттенък.

 

Блондинки със зелени очи – при тях моливът за очната линия и за веждите трябва да е кафяв. Най-подходящите цветове за грим са златистият, тъмно-зелените, сиво-кафявият и прасковеният.

 

Блондинки със сиви очи – ако дамата е с пшеничен цвят на косата, на нея най-много ѝ отиват розово-телесна и светло-розова пудра, както и сини, светло сини и сребристи сенки. Тези оттенъци създават нещо като нежен воал около очите и смекчават макиажа. Най-подходящото червило за тях е с розови или коралови оттенъци.

 

Блондинки с рус и тъмно рус оттенък на косите – пудрата е добре да бъде в розово-телесен или смесен прасковен и бял цвят, а сенките – небесно сини. Ако гримът е вечерен, пудрата може да е с коралов цвят. Дамите с пепеляв оттенък на косите и сини очи трябва да използват по-топлите оттенъци. Пудрата е хубаво да е с розово-телесен цвят, а сенките със синкави или небесно сини тонове. Светлата кожа и пепелявите коси се съчетават идеално със светло-шоколадовите и бронзовите оттенъци. Пудрата е препоръчително да е с розов, прасковен или коралов оттенък.

 

Блондинки с пепеляви коси – те спокойно може да използват бронзови и жълтеникави оттенъци. Пудрата трябва да е светло-розова или жълто-розова. Моливът и тушът е добре да са кафеви. Този грим ще придаде на блондинките с пепеляви коси привлекателен вид.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...