.

Ако не ядеш захар, ще имаш по-силен имунитет

Ако не ядеш захар, ще имаш по-силен имунитет
Снимка: iStock

Зимата е сезонът, в който най-често се боледува. Според учени ако намалиш количеството захар, което приемаш през студените месеци, имунитетът ти ще се засили. Ето още информация по въпроса.

 

Резултатите от опитите показват, че ако един човек, който страда от затлъстяване се лиши от захар за десет дни, значително ще се подобри състоянието му. Хората с наднормено тегло се оплакват от непрекъснати инфекции на дихателните пътища, грипни състояния и стомашни проблеми. Десет дни без захар стимулират общото състояние, човекът се чувства по-бодър и изпълнен с тонус, не страда от безсъние, не се разболява толкова често, не страда от дихателни инфекции и не се оплаква от стомашни проблеми.

 

 

Ограничи сладкото по време на епидемии. Според специалисти оптималният прием на захар е 5-10% от дневния калориен прием. Разбира се, много е трудно да се ограничаваш от сладко, още повече момичетата, които не могат да живеят без шоколад. Но силно се препоръчва по време на грипни епидемии сладкото да се ограничи до максимум. Особено тези, които често се разболяват и нямат силно функционираща имунна система.

 

Подсладителите също не са добра идея. Имай едно на ум и за тях. Те също крият много рискове за здравето. Специалисти изтъкват, че захаринът например, масово използван в множество продукти дори за диабетици, през последните години е доказано, че не се усвоява от организма и може да доведе до метаболитни проблеми. Друга много опасна съставка за подрастващите е аспартамът, който се съдържа в бонбони, шоколади, бисквити, кексчета, кроасани, дъвки, подсладено кисело мляко, бързи закуски (най-вредните храни), близалки, газирани напитки, дори в натуралните сокове в кутии. Съществува съмнение, че аспартамът може да доведе до главоболие, загуба на паметта, невъзможност за съсредоточаване, замаяност, гадене, безсъние, проблеми със зрението, диабет, алергии. Сред подсладителите опасни за младежите, които в момента растат е и цикламатът, за който учени предупреждават, че при многото му консумиране се стига до метаболитни проблеми, свръхтегло и бъбречни и чернодробни увреждания. Това са много крайни случаи, но е добре да ги знаеш, тъй като в днешно време подсладители се съдържат в почти всички храни. За жалост храната, която ядем в днешно време не е качествена и това влияе най-вече на подрастващите.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
ДОТА
преди 8 години
0
1
!
Отговори
Щом захар и аспартан сте ги сложили под един знаменател, значи работата ич не е на убаво
Страница 1 от 1