.

Ръцете ни показват в какво здравословно състояние сме

Ръцете ни показват в какво здравословно състояние сме
Снимка: iStock

Как ще изглеждат ръцете ни не зависи само от грижите, които полагаме за тях. Често техният външен вид показва заболяванията, които имаме, но за които не знаем.

 

Ако по горната част на ръцете има кафяви петна, има възможност да имаш проблеми с жлъчката, които да са довели до тяхната поява.

 

Дланите, които се зачервяват често, показват завишени стойности на токсични вещества в черния дроб, които са предпоставка за хепатит. Жълтият цвят на дланите пък показва изменения в черния дроб или жлъчката.

 

 

Лющенето на кожата, сухотата и беленето обикновено се появяват при липса на витамините А и D. Ако олющените от кожата люспи са с големи размери, то задължително трябва да отидеш на преглед при дерматолог.

 

Ако по ръцете ти има нещо като „мраморни рисунка“, то най-вероятно имаш разстройство на вегетативната нервна система.

 

Горещите длани са признак за затруднения, които черният дроб изпитва по време на детоксикация. Ако дланите ти са влажни, най-вероятно имаш хиперфункция на щитовидната жлеза.

 

Мъжете и жените, които постоянно имат студени ръце, най-вероятно нямат достатъчно количество витамин В3 в организма. Това може да доведе до смущения в периферното кръвообращение и до студени крайници.

 

Случвало ли ти се е от време на време да ти изтръпват пръстите? Честото изтръпване на кутретата показва наличие на сърдечно-съдови проблеми, а на палците – нарушения в дихателната система.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...