.

Как да си направиш подхранваща маска за коса

Как да си направиш подхранваща маска за коса
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата на момичетата доста се изтощава от слънцето, вятъра и сешоара, да не говорим за стилизантите и пресите, които използват всеки ден, за да си правят прическа. Тази коса трябва да се поддържа здрава по някакъв начин и затова има нужда от подхранващи маски. Ето идея за такива, които сама да си направиш.

 

За подхранване. Смесват се 20-30 мл рициново масло, жълтък, супена лъжица кисело мляко. Сместа се нанася по цялата дължина на косъма, включително и в корените. Трябва да престои с плик или шапка за баня 2 часа поне.После добре се измива.

 

 

За мазна коса. 100 г пасиран магданоз смеси с лъжичка водка и 2 чаени лъжички рициново масло се разбъркват добре. Готовата маска втрий в корените на косата и направи топъл компрес. След 1 час измий с шампоан и изплакни с 4 чаши отвара от коприва и 3 супени лъжици оцет.

 

За суха коса. Смесват се едно яйце, супена лъжица оцет, 2 супени лъжици зехтин. С готовата маска се масажира скалпа и косата, като решиш с гребена. Остави да престои 15 минути. След това измий с шампоан и изплакни добре. 

 

За бърз растеж. Смесват се супена лъжица рициново масло, витамин А, супена лъжица алкохол и жълтък. Готовата маска се намазва на измита коса, като се втрива в корените добре, след което се задушава с шапка за баня. Оставя се да действа 2 часа, като после се измива с шампоан.

 

За късащи се краища. 2 супени лъжици студено пресован кокосово масло, 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица соев екстракт, 1 жълтък, 2 супени лъжици авокадо. Как да използваш тези продукти?Смеси всички съставки и нанеси върху косата, като масажираш. Нека престои един час. След това измий с мек шампоан. Прави тази процедура 2 пъти седмично, за да има по-бърз ефект.

 

Дори да правиш тези маски за коса по-често, няма да ти навредят, тъй като съдържат естествени съставки на природата. По-скоро внимавай с тези, които купуваш от магазина и даваш много пари. Те хем ще бъдат вредни, ако ги прилагаш повече от един/два пъти на седмица, хем имат по-слаб ефект отколкото маските с истински природни продукти. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...