.

Няколко мита, свързани с увисването на гърдите

Няколко мита, свързани с увисването на гърдите
Снимка: iStock

Факт е, че с течение на времето женските гърди губят от своята еластичност и постепенно започват да увисват. Това се случва, защото съединителната тъкан изтънява и се отпуска. Голяма част от представителките на нежния пол смятат, че има и други важни фактори, които водят до увисване на гърдите. Наистина бюстът има нужда от грижи и внимание, за да бъде в добра форма. Ако искаш да имаш красиви гърди дълго време, трябва да полагаш нужните грижи за тях.

 

Виж няколко широко разпространени мита, свързани с увисването на гърдите:

 

Малките гърди не увисват – много момичета, които имат малък бюст, се успокояват с това, но то не е истина. Малките гърди също увисват, но понеже са по-дребни не е толкова забележимо. Интересен е фактът, че ако една жена има повече гръдна тъкан, т.е по-големи гърди, бюстът ще остане в добра форма по-дълго време.

 

 

Кърменето води до увисване на гърдите – всъщност гърдите увисват след бременността, когато жената е наддала килограми. Дали една жена ще кърми бебето си или не, това няма значение за вида на бюста и неговото увисване. При всички случаи гърдите ще се отпуснат заради отслабването и нормализирането на хормоните. След известно време те ще възвърнат част от предишната си форма и леко ще се стегнат.

 

Подходящите упражнения водят до повдигане на гърдите – гърдите не са снабдени с мускули и поради тази причина няма как да се правят упражнения за тях. Може обаче да се работи за гръдните мускули, които се намират под бюста. Ако редовно правиш упражнения за тях, гърдите ти ще изглеждат страхотно.

 

Хубавият сутиен може да предотврати отпускането на гърдите – за съжаление, не е доказано, че съществува специален сутиен, който да предотвратява отпускането на бюста. Но има доста спортни модели сутиени, които се използват по време на физическо натоварване и които предпазват гърдите от екстремните движения, провокиращи съединителната тъкан да се отпуска.

 

Каквото и да прави една жена, гърдите ѝ ще се отпуснат – това е вярно донякъде. Гърдите, както и всяка друга част на тялото, има нужда от необходимите грижи. За да запазиш добрата им форма максимално дълго време, трябва да правиш редовно физически упражнения, предназначени за гръдните мускули, да се храниш здравословно, да не прекаляваш с калоричните храни, за да не напълнееш, да не пушиш и да не се подлагаш на излишни диети. Когато напълнееш се увеличава както мастната тъкан, така и кожата. При рязкото отслабване след това мастните клетки се свиват, но кожата няма възможност да се прибере. Затова е много важно да се поддържа здравословно тегло и да няма резки промени в него.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...