.

Давид Черни прави скулптора на фонтан от висящи пениси в Прага

Чешкият скулптор Давид Черни, който доби особено голяма популярност у нас след като изобрази България като турска тоалетна в проекта си Ентропа, е в процес на изграждане на нова инсталация. Този път творението му е предназначено за супермодерния комп

Давид Черни прави скулптора на фонтан от висящи пениси в Прага
class="postbody">Чешкият скулптор Давид Черни, който доби особено голяма популярност у нас след като изобрази България като турска тоалетна в проекта си Ентропа, е в процес на изграждане на нова инсталация. Този път творението му е предназначено за супермодерния комплекс „Копа Център”, който предстои да бъде построен в Прага.
Фонтанът ще представлява скулптора на 30 висящи пениси, които според Черни ще олицетворяват политическата сцена в Чехия. Скандалният скулптор е спечелил търг за изграждането на творбата си в новия комплекс, който ще се състои от шест сгради, съединени с покрити пасажи, 12 етажа - осем надземни и четири подземни, и подземен паркинг за над 250 коли. Многофункционалният комплекс ще бъде изграден в чешката столица над метростанцията „Народни трида”.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...