.

Призив за изнасилване в Животно.ком???

Скандална случка се разигра наскоро в сайт за забавление. Призив за изнасилване измъчвал 10 годишно момиче. Ето и случката разказана от близка на пострадалото дете. Текста е публикуван без редакции. "Здравейте, Искам да Ви споделя проблем

Призив за изнасилване в Животно.ком???
Скан
ална случка се разигра наскоро в сайт за забавление. Призив за изнасилване измъчвал 10 годишно момиче. Ето и случката разказана от близка на пострадалото дете. Текста е публикуван без редакции.

"Здравейте,

Искам да Ви споделя проблем, който имах в сайта jivotno.com.

Между две приятелки съответно на 9 и 10 години възниква конфликт. Едното от момиченцата (9г) осъществява пълен контрол, чрез смяна паролата и имейла върху профила на другото момиченце(10г) в jivotno.com . След, което публикува текст в описанието с вулгарно съдържание, призив към насилие, мобилния телефон, адреса и скайпа. Пише вулгарни писма до други профили и т.н.

Направени бяха многократни опити за връзка с администратори на сайта, които да изтрият профила или да предоставят достъп на детето до собствения си профил, но  отговор от тях нямаше. Прибягнахме до познати в София да съдействат да се свържем с някой, който има връзка с този сайт. След свързване по телефон успяваме да осъществим контрол върху профила и да премахнем текста, който стои над един месец в сайта, според правилата на който никой няма право да публикува вулгарни текстове.

След това следва въпросът кой трябва да накаже това дете, за да може да разбере сериозността стореното.

Двете деца учат в СОУ”Сава Доброплодни” гр. Шумен, след разговор с директора на училището, се осъществява среща в педагогическата стая, с класните ръководители на двете деца, педагог и родители. Училището не може да накаже виновното дете, защото нарушението се е извършило извън училище, може единствено да събере родителите на децата и те да се разберат по между си.

И какво следва за това дете- ще бъде наказано една седмица без интернет. Според неговия родител то било палаво и способно да извърши това, но проблема бил в неизразходваната енергия и прекалено будния ум,  той ще се постарае детето му да се занимава с извън училищна дейност.

А другото дете си остава със срама за публикуваните думички и това повече от месец да вижда телефона, адреса си и призива „някой да го изнасили” в jivotno.com.

Не мисля, че трябва да има друга институция освен Училището, която да се занимава с проблеми (които не включват физическо насилие)  на деца до 8 клас. Те са преди всичко ученици, и училището е мястото където те се изграждат като хора."


Напомняме ви: Мислете преди да качите каквото и да било в Интернет!

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
mimitowaa
преди 9 години
5
2
!
Отговори
Аз лично миналата година се бях регистрирала в този сайт за половин година някъде. Какво ли не прочетох в този сайт. И то от деца.
nel32_21
преди 9 години
5
1
!
Отговори
Това е грубо...явно възпитанието липсва и желанието за отмъщение е голямо. Жалко че това дете ще ,,слави" България един ден.
Victoria Grande
преди 10 години
5
4
!
Отговори
-.- Не се учудвам.. а и в животно.ком са се събрали педофилите на цяла България ;)
Алексейчо
преди 11 години
6
12
!
Отговори
Еми лапешка работа сигурно знаят повече глупости от мене !
Страница 1 от 1