.

Почина народната певица Надка Караджова

Народната певица Надка Караджова си отиде от този свят на 73 години от остра сърдечна недостатъчност. Тя става известна след участието си в Държавния ансамбъл с диригент Филип Кутев, където постъпва едва на 16 години и е част от него в следващите 40

Почина народната певица Надка Караджова
Наро
ната певица Надка Караджова си отиде от този свят на 73 години от остра сърдечна недостатъчност. Тя става известна след участието си в Държавния ансамбъл с диригент Филип Кутев, където постъпва едва на 16 години и е част от него в следващите 40 години. След това взима участие в "Големите гласове на България" и "Космически гласове".

През 1991 година основава квартет "Славей" заедно с дъщеря си Светла и певиците Стоянка Лалова и Лиляна Галевска. Надка Караджова е записала над 300 солови народни песни, издава 27 албума и участва в доста филми, които са заснети от БНТ. Издавала е албуми в Япония и Англия, през 1994 година я включват в Световната енциклопедия по музика, издадена в Лондон.

Народната певица има много престижни награди - орден "Народна Република България", орден "Стара планина", Орден "Кирил и Методий", призовете "Братислава", "Нестинарка", "Златно перо".

Мир на праха й!

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...