.

Десетокласник ступа учител

Седемнадесет годишен ученик от Пазарджик беше арестуван и глобен за дребно хулиганство от Районния съд. Причината е побой над преподавател. Събитието се случило в сряда по обяд в училище в град Септември. Хлапакът отправил нецензурни думи към 3

Десетокласник ступа учител
Седе
надесет годишен ученик от Пазарджик беше арестуван и глобен за дребно хулиганство от Районния съд.

Причината е побой над преподавател. Събитието се случило в сряда по обяд в училище в град Септември.

Хлапакът отправил нецензурни думи към 36-годишния си учител в коридора на училището. Когато преподавателят поискал обяснение за поведението на момчето, то го нападнало с юмруци. Преди да бъде спрян от други преподаватели, ученикът успял да нанесе няколко удара в тялото на потърпевшия.

Момчето било арестувано, след като бил подаден сигнал за инцидента в местното полицейско управление. Служителите на реда съставили акт срещу непълнолетния по Указа за борба с дребното хулиганство. На заседанието в Районния съд в град Пазарджик, ученикът бил признат за виновен и арестуван за срок от 72 часа.

От училището съобщиха, че и преди са имали проблеми с въпросния десетокласник, но чак такива инциденти не се били случвали.

Преподавателите описват пострадалия си колега като ерудиран и възпитан човек, който до сега не е имал проблеми с учениците.

Решението на съда може да бъда обжалвано в седемдневен срок, тъй като все пак задържаният няма навършени 18 години.
При липса на молба за обжалване, момчето ще бъде задържано за три денонощия в ареста.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...