.

Хакер бе осъден на 18 години затвор заради системен кибер тормоз

Бари Ардолф бе осъден на 18 години лишаване от свобода, заради виртуално отмъщение срещу съседи. Неговият терор продължил около 2 години. През 2009 година Бетани и Мат Костолник си купили ново жилище в Минеаполис. Още първият ден техният 4-годишен

Хакер бе осъден на 18 години затвор заради системен кибер тормоз
Бари
Ардолф бе осъден на 18 години лишаване от свобода, заради виртуално отмъщение срещу съседи. Неговият терор продължил около 2 години.

През 2009 година Бетани и Мат Костолник си купили ново жилище в Минеаполис. Още първият ден техният 4-годишен син се изгубва в квартала и попада в двора на 44-годишния хакер Бари Ардолф. Мъжът изпраща малчугана до тях, но по пътя решава да го целуне по устата. Родителите разбират и веднага подават сигнал в полицията.

Мъжът не е задържан, но се ядосва, че е бил натопен. Тогава решава да отмъсти на съседското семейство, като прониква в тяхната интернет мрежа и започва да ги тормози. Бари създава фалшив профил на Мат Костолник в сайта MySpace и започва да качва детски порно снимки. Мъжът успява да се добере и до служебния e-mail на Мат и започва да изпраща неприлични предложения на колежките му от офиса.

Когато г-н Костолник е бил привикан от шефа си, за да обясни какви са тези съобщения, мъжът отрекъл да има нещо общо с тях. Тогава Мат се свързал с фирма за онлайн защита и те установили, че има неоторизиран външен достъп до интернет мрежата на семейството. Няколко дни по-късно на вратата му звънят от Тайните служби, за да го питат за смъртните заплахи, отправени по адрес на вицепрезидента Джо Байдън и други известни политици.

ФБР започва да разследва случая и бързо достига до Бари Ардолф. Отмъстителният мъж ще прекара 18 години в затвора заради престъпните си деяния.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...