.

Солариумът не е за тийнейджъри

Германските онколози призовават да се приеме закон, който да забрани на тийнейджъри да посещават солариуми, заради вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху младата кожа, съобщава DW. Германското дружество в помощ на онкоболните (Krebshi

Солариумът не е за тийнейджъри
Герм
нските онколози призовават да се приеме закон, който да забрани на тийнейджъри да посещават солариуми, заради вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху младата кожа, съобщава DW.

Германското дружество в помощ на онкоболните (Krebshilfe) настоява официално да се забрани на непълнолетни да посещават салоните за изкуствен тен.

В доклад на организацията се казва, че поетият от собствениците на солариуми ангажимент да не се допускат тийнейджъри не се изпълнява.

По данни на Krebshilfe над 4 милиона млади германци редовно ходят на солариум. Онколозите алармират, че младата кожа е особено възприемчива към действието на ултравиолетовите лъчи.

„Подлагайки я преждевременно на въздействието на лъчите, младежите увеличават няколко пъти риска да заболеят от левкемия“, предупреждават медиците.

Но и за възрастните изкуственият тен не е полезен. В доклада на Krebshilfe се отбелязва, че при лицата под 35 години, които редовно посещават солариуми, двойно се увеличава вероятността да заболеят от рак.

По данни на организацията всяка година в Германия от рак на кожата се разболяват 140 хиляди души.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...