.

2012 - краят на света май се отлага

Твърденията за настъпването на края на света през 2012 г. са неоснователни и абсолютно безпочвени, заяви  астрономът Иван Иванов, бивш директор на Варненската обсерватория. Откакто свят светува, има такива предсказания, които се засилват в перио

2012 - краят на света май се отлага
Твър
енията за настъпването на края на света през 2012 г. са неоснователни и абсолютно безпочвени, заяви  астрономът Иван Иванов, бивш директор на Варненската обсерватория. Откакто свят светува, има такива предсказания, които се засилват в периоди на кризи или пък около някакви годишнини.  Преминаването на масивно небесно тяло в близост до нашата планета може да промени нейната орбита и да предизвика катастрофални земетресения, приливни вълни и вулкани.  Досега обаче никой астроном не е наблюдавал планета, която да е в опасна близост до Земята и която може да нанесе подобни огромни поражения. Това е теорията на различни експерти, които предават шумерски легенди.   Най-точни са прогнозите на американските експерти, според които през въпросната година ще бъде   достигнат максимум на слънчевата активност. Това означава, че изригванията, макар и по-малко на брой , ще бъдат много мощни. Ако те достигнат Земята, връзките с мобилните телефони ще бъдат прекъснати, ще има смущения и в далекопреносните мрежи. Винаги има опасност, затова и станциите в целия свят непрекъснато работят.  В момента те наблюдават 100 астероида , които са в близост до планетата ни.

Специалистите държат нещата под контрол, а всички апокалиптични прогнози имат за цел само да сплашат хората. Малко вероятна е прогнозата, че краят на света ще настъпи през 2012 г., както предрича открит преди години календар на маите. По-скоро самият календар, който е изписан върху камък , е свършил, отколкото това да е истинско основание за притеснение.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...