.

Изгаряме 90 калории, ако решаваме един час главоблъсканица

Ако искаме да отслабнем единствената ни алтернатива не е само спортът. Можем да се разделим с 90 калории, ако решаваме поне час судоку или кръстословица. Заниманията с неща, които ни карат да мислим, изгарят толкова калории, колкото физическите трени

Изгаряме 90 калории, ако решаваме един час главоблъсканица
Ако
скаме да отслабнем единствената ни алтернатива не е само спортът. Можем да се разделим с 90 калории, ако решаваме поне час судоку или кръстословица. Заниманията с неща, които ни карат да мислим, изгарят толкова калории, колкото физическите тренировки.

Мозъкът ни гори по 0.1 калория на минута, за да работи, но когато го напрегнем при решаване на някаква главоблъсканица ние изгаряме по 1.5 калории на минута. Мозикът си набавя енергия като изразходва повече калории и гликоза. Два часа дневно над кръстословицата ще ни помогне да изгорим 180 калории - повече калории, отколкото има в една бисквита.

Разбира се, само с мислене не може да се отслабне. Въпреки че мозъкът използва доста енергия, той не може да усвоява мазнините. Така че ако искаме да имаме хубава фигура трябва да се храним здравословно, да правим физически упражнения и да тренираме мозъка си, за да губим още калории (:

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...