.

Пързалката на езерото Ариана започва да работи

Ледената пързалка на емблематичното езеро Ариана е най-голямата на Балканите.  Верни на традицията,  организаторите и тази година предлагата истински зимни атракции в центъра на столицата. Децата от общинските и държавните училища ще карат

Пързалката на езерото Ариана започва да работи
Леде
ата пързалка на емблематичното езеро Ариана е най-голямата на Балканите.  Верни на традицията,  организаторите и тази година предлагата истински зимни атракции в центъра на столицата. Децата от общинските и държавните училища ще карат кънки безплатно от 8 до 10 часа всяка сутрин. За по-големите цените на леденото забавление няма да скочат в сравнение на миналата година. Час и половина на пързалката ще струва 3 лв. в делничните дни, а за  празничните - 4 лв. Толкова е и наемът на чифт кънки, ако нямате собствени.

Езерото Ариана е любимо място за разходка и почивка на   столичани повече от 100 години.  Строежът на езерото е започнал малко след Освобождението, а е завършен през 1904 г. Особено привлекателно за посетители  мястото става през 30-те години на 20 век. През 60-те и 70-те години езерото се превръща  в едно от най-популярните места в града, тук са се стичали  хиляди хора в търсене на приятни изживявания.

През 80-години езерото е пресушено и едва през 2006 година, благодарение на Столична община, започва реконструкцията му. След година работа любимото място на   софиянци е открито.  За приятните разходки по водата са осигурени лодки, водни колела. Отваря врати и първото заведение - парк кафе "Ариана", а в близост има детски кът. 

Тази година за феновете на екстремното  организаторите са подготвили  зорб топки, с които всички желаещи  могат да се  забавляват на снега. Цената за 10 минути е 5 лв. Феновете на футбола пък ще се радват на   специална версия на играта - отново със зорб топки. Цената е същата. За тези, които предпочитат по-кротки занимания, могат да ги намерят в  коледното селце край  езерото.

През цялата зима  на езерото ще се вихрят  DJ купони, концерти и благотворителни  инициативи. Атракционът ще е отворен за посетители по 24 часа в денонощието чак до месец март.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...