.

Кинестетици, визуали, аудиали - що е то?

Хората се делят на три типа - аудиали, визуали и кинестетици. За първите много важни са звуците, за  вторите - картинките и зрителните образи, а за третите  е важно да помиришат, да пипнат и да опитат. Как можем да определи какъв

Още подобни новини
Кинестетици, визуали, аудиали - що е то?
Хора
а се делят на три типа - аудиали, визуали и кинестетици. За първите много важни са звуците, за  вторите - картинките и зрителните образи, а за третите  е важно да помиришат, да пипнат и да опитат.



Как можем да определи какъв тип е човекът  срещу нас?


На работното място или  в стаята на визуалите цари идеален ред. Те говорят много ясно, с добра дикция, бързо произнасят думите и лесно схващат същността на разговора. По време на разговор,  те не стоят близо до събеседника. Облеклото им е ярко, но с вкус. Те са винаги с изгладени дрехи, а главният принцип в  облеклото е красотата и да  изглеждат перфектно. Визуалите винаги седят  или стоят правилно, с високо вдигната глава и разтворени рамене.  Що се отнася до храната, визуалът обича красиво подредена маса   и елегантно сервирана храна.  Тези хора изпитват удоволствие от визуалното впечатление.


Когато става въпрос за личните отношения,  те са стабилни между 1 и две години. Това  е времето, когато този тип хора живеят спокойно, задоволяват се със зрителните образи, но след това те им омръзват и   започват да търсят нещо ново.  Именно тук партньорът им трябва да прояви гъвкавост - да промени прическа, гардероб, някои маниери. Ако не се промени, партньорът ще им доскучае и той може да започне да търси нови образи встрани.


Кинестетикът живее и работи в пълна "кочина". На бюрото му цари пълен хаос, там може да намерите чаша с кафе и чинийка с недоядена кифла, например. Тази  обстановка обаче му е  комфортна, всичко му е под ръка . Този тип хора говорят бавно, с приятен кадифен глас, старателно вниква в детайлите, а в процеса на разговора стои близо до събеседника. Кинестетикът носи удобни дрехи, няма да го видите с нищо прилепнало, нищо не трябва да го стяга и драска. Облеклото може и да е старо, но винаги е свежо и мирише добре.


За кинестетика е  изморително да поддържа осанка, той може да бъде прегърбен и със свити рамене. Що се отнася до храната, тя трябва да  е вкусна, независимо как е поднесена. При личните отношение кинестетикът държи на докосванията и целувките, без тях той не може да се усети обичан. В любовта е стабилен и няма нужда от промени, в това число и визията на партньора. Ако партньорът се прибере с нова прическа, това би довело до подозрения.


За аудиалът най-важни са не предметите, а звуците. В домашната фонотека на тези хора има много дискове, мобилните им телефони са заредени с любимите им мелодии. Речта им е богата на много интонации. Когато слуша събеседника си, този човек се обръща към него, за да чува по-добре.  Тези хора се гордеят със способността си ясно и подредено да излагат мислите си, но понякога  изтощават слушателите си с ненужни подробности.
По отношение на облеклото тези хора нямат особени предпочитания, важно е всичко да е хармонично, а стилът и  цветовете да са издържани.  В храната също съчетават продуктите хармонично.


Аудиалите да пестеливи на жестове, позата им е малко напрегната, а движенията - ритмични. Може да се поклащат, когато стоят или седят.


Тези хора не обичат кореспонденцията, а предпочитат дългите разговори. Те не приемат шумът, виковете, грубия смях и резкия тон. Те не обичат да си изясняват отношенията с когото и да било. Обичат обаче  да правят секс под съпровода на музика.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...