.

За да победите рака, наблегнете на социалния живот

Хората винаги са били социални същества и трябва все по-често да осъществяват социални контакти. Това е нужно не само, за да имат самочувствие, но и от здравословна гледна точка. Хората, болни от рак, трябва да общуват по-интензивно, ако искат да пре

За да победите рака, наблегнете на социалния живот
Хора
а винаги са били социални същества и трябва все по-често да осъществяват социални контакти. Това е нужно не само, за да имат самочувствие, но и от здравословна гледна точка. Хората, болни от рак, трябва да общуват по-интензивно, ако искат да преборят болестта и да оздравеят. Ежедневните социални контакти могат да се окажат ключови фактори в борбата с рака.

Направени били опити с мишки, които били болни от рак. Известно време те били изолирани и туморът в организма им се развивал ежедневно. След време при тях пускали още 15-20 здрави мишки, които били непознати за тях. При по-голямата част от опитните мишки ракът значително се подобрил, а при една част от тях дори изчезнал напълно.

Учените се надяват, че с това откритие, ще покажат на хората, че когато узнаят, че имат тази болест, те не трябва да се затварят в себе си. Нужно е да продължат предишния си начин на живот, даже да увеличат социалните си контакти, за да успеят да преборят болестта.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...