.

На 3 октомври в София ще се проведе шествие за защита на животните

На 3 октомври (неделя) в 13 часа на площад "Народно събрание" ще се съберат всички граждани на България, които са обезпокоени от липсата на политическа воля за осигуряване на превенция срещу проявите на жестокост към животни чрез инкримиран

На 3 октомври в София ще се проведе шествие за защита на животните
На 3
октомври (неделя) в 13 часа на площад "Народно събрание" ще се съберат всички граждани на България, които са обезпокоени от липсата на политическа воля за осигуряване на превенция срещу проявите на жестокост към животни чрез инкримирането на тези деяния. Началото на шествието ще е на пл. "Народно събрание", оттам се тръгва по бул. Цал Освободител, ул. Леге, ул. Съборна, бул. Витоша и ще завърши на НДК. Време е в България да се създаде закон, който да защитава животните от жестокостта на хората.

"Световен ден за защита правата на животните - Закони и стриктното им спазване" ще се проведе на 3 октомври в 13 часа в над 200 града в 40 държави по света. Шествието има пряка връзка с 4 октомври - "Световният ден на животните".

Целта е да се вдигне шум е да се спре с насилието върху беззащитните животни и да има адекватни наказания върху нарушителите. Пресен пример за това е случаят с кучето Мима, който обиколи света за няколко дни и предизвика недоволство сред природозащитниците.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...