.

ХИВ/СПИН - 20% спад в разспространението му

Пандемията с ХИВ/СПИН е намаляла с 20% за последните 10 години. Всички мерки вземани за предотвратяване на заразяване са показали много добър резултат.   Тази година има само 1.8 милиона заразени в сравнение с минала година, когато те са били

ХИВ/СПИН - 20% спад в разспространението му
Панд
мията с ХИВ/СПИН е намаляла с 20% за последните 10 години. Всички мерки вземани за предотвратяване на заразяване са показали много добър резултат.
 
Тази година има само 1.8 милиона заразени в сравнение с минала година, когато те са били 2.5 милиона души. Дори в Африка нещата се подобряват като се раздават какви ли не лекарства и предпазни средства. Това е една много страшна болест заради, която се предизвикват и спадовете в раждаемостта. При положение, че ХИВ/СПИН изчезне или се намери лекарство за лечението му, раждаемостта ще се покачи с поне 10% за няколко години.

Застаряването на хората в света е факт. Има много повече възрастни хора от колкото млади, това е проблем за икономиките, защото възрастните не работят, а вземат пенсия. Така пенсиите са  по-малки за възрастните. Това не означава, че не бива да има стари хора, просто се цели да има повече млади, за да може да се развива светът.

Тази ужасна болест се предава сравнително трудно. Не може ваш приятел, който е болен, да ви зарази ако си говорите или се здрависате. Болестта се предава предимно по кръвен път. Другият начин е по полов път. Пак може да се ползват предпазни мерки, има презервативи и други защитни средства. Просто човек трябва да се изследва и да не си казва: "Е то на мен няма да ми се случи", това според специалисти е най-голямата грешка.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...