.

Диамантени планети!

Планети с големината на Юпитер съдържат  въглерод няколко десетки хиляди пъти повече от този на нашата планета. Диамантите са минерали, които са естествени алотропи на въглерода. Те се образуват под голямо налягане и отнема много години. Учен

Диамантени планети!
План
ти с големината на Юпитер съдържат  въглерод няколко десетки хиляди пъти повече от този на нашата планета.

Диамантите са минерали, които са естествени алотропи на въглерода. Те се образуват под голямо налягане и отнема много години. Учени вярват след техни наблюдения, че на около 1200 светлинни години от нас има планети с големината на Юпитер, които са почти изцяло покрити с огромни планини от диаманти.

При наличието на въглерод и образувани диаманти, има голяма вероятност на тези планети да има и живот. Организмите може да не са зелени човечета с големи антенки, а да приличат повече на ходещи гъвкави диаманти.

Както наскоро се откри, че дъното на Марианската падина кипи от живот, така е възможно в абсурдни за нас среди за живот, да вирее дори цяла цивилизация.

Единствената планета, на която е потвърдено, че има огромна концнетрация на въглерод, е WASP-12b, чиято средна температура на повърхността е 2200 градуса Целзий, една от най-горещите планети извън Слънчевата система, позната на учените.

На тази планета  е открито и голямо количество метан, течен въглерод и вода. Вероятността за живот на видове наподобяващи нас е абсурдна, но не е невъзможно друг вид организъм да се е адаптирал към "ужасната температура" и отровни газове.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...