.

Обекът '2010 AL30'

В началото на миналата година,  на разстояние 128 000 км  от Земята,  е прелетял странен ‘астероид’, който бил обозначен като ‘2010 AL30.  Това  е съобщил  Центърът за малки планети на Международния

Още подобни новини
Обекът '2010 AL30'
id="internal-source-marker_0.9965408837514692" style="font-size: 10pt; font-family: Verdana; color: rgb(0, 0, 0); background-color: transparent; font-weight: normal; font-style: normal; text-decoration: none; vertical-align: baseline;">В началото на миналата година,  на разстояние 128 000 км  от Земята,  е прелетял странен ‘астероид’, който бил обозначен като ‘2010 AL30.  Това  е съобщил  Центърът за малки планети на Международния  астрономически съюз.

Обектът имал размери 10-15 метра и поразил астрономите с това, че се движи в орбита, която практически съвпада в орбитата на Земята.  Учените имат също така сериозни съмнения, че той е с изкуствен произход.

Опитите тялото да се идентифицира като космически боклук, останал  в междупланетното пространство след полети на изкуствени спътници, не дали резултат.
Според специалистите по небесна механика, отломъци с такъв размер не биха могли да останат на орбита, а още  по-малко пък да се движат с такава голяма скорост.

Тъй като учените се затруднили да дадат отговор  какво представлява ‘2010 AL30’, с въпроса  се заели уфолозите. Според тях,  съвсем не е изключено да става дума за извънземна сонда, която събира информация за дейността на земляните в околоземното космическо пространство. Едновременно с това, те предупредили  изследователите да не правят опити да уловят този летателен апарат.

Според един от специалиститe  пришълците  не са глупаци и най-вероятно са предвидили механизъм за самоунищожаване на сондата. Те ни изучават, но едва ли искат ние да изучаваме тях. Така че засега ще се наложи да играем по техните правила...

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...