.

Драстичното намаляване на зрението е световен проблем

Лекарите алармират, че напоследък все повече  хора имат проблеми със зрението. Тревожна е статистиката, която показва, че  техният брой последните години се е увеличил с една трета, а прогнозата не е утешителна. Според специалистите

Драстичното намаляване на зрението е световен проблем
style="font-size: 9pt; font-family: Verdana; color: rgb(0, 0, 0); background-color: transparent; font-weight: normal; font-style: normal; text-decoration: none; vertical-align: baseline;" id="internal-source-marker_0.2774946619390676">Лекарите алармират, че напоследък все повече  хора имат проблеми със зрението.
Тревожна е статистиката, която показва, че  техният брой последните години се е увеличил с една трета, а прогнозата не е утешителна.

Според специалистите, едни от основните причини за проблемите със зрението е пушенето, както и неправилното хранене.

Намаляването на зрението не става изведнъж. Най-напред всичко пред очите се размазва, големината на предметите се променя, променят се контурите им, а след това идва и  тъмното петно.  Хората не могат да различават лицата на околните, не могат да четат и   почти  не виждат   малките предмети.

Според специалистите, едно специално  профилактично хранително меню може да помогне
това да не ни се случи, или поне да  се забави във времето.  Наистина, това не е панацея, но наистина профилактиката е задължителна.

За целта се препоръчва да се яде мазна риба, плодове и зеленчуци, сред които трябва да преобладават червените чушки, черните боровинки, доматите и морковите.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...