.

Куче кърми две лигърчета

Куче започна да кърми две лигърчета (кръстоска между баща лъв и майка тигрица), родени наскоро в китайски зоопарк. Лигрите се родили в началото на месеца, но след няколко дни били изоставени от майката. Първоначално бебетата били четири, но впо

Куче кърми две лигърчета
class="postbody">Куче започна да кърми две лигърчета (кръстоска между баща лъв и майка тигрица), родени наскоро в китайски зоопарк.

Лигрите се родили в началото на месеца, но след няколко дни били изоставени от майката. Първоначално бебетата били четири, но впоследствие две от тях починали.

Загрижени за живота на останалите две лигърчета, управителите на зоопарка намерили женско куче, родило наскоро, за което се надявали, че ще може да кърми новородените кръстоски между лъв и тигър.

Въпреки че първоначално кучето не давало на бебетата да сучат от него, в крайна сметка то все пак проявило майчиния си инстинкт и започнало да ги храни.

Лигрите са изключително редки животни. Те се появяват само в зоопарковете и на места, където се отглеждат едновременно лъвове и тигри, тъй като в естествени условия двете породи не обитават припокриващи се територии. Лигрите външно приличат на огромен лъв с шарки на тигър. Те са значително по-големи и по размер, и по тегло от своите родители.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...