.

Новият Спайдърмен – наполовина чернокож, наполовина латино

Новият Спайдърмен от популярната поредица комикси на издателската къща “Marvel Comics” ще бъде наполовина чернокож, наполовина латино. Новият супергерой носи името Майлс Моралес. Той е със смесена кръв на чернокожи и латиноси &ndas

Новият Спайдърмен – наполовина чернокож, наполовина латино
class="postbody">Новият Спайдърмен от популярната поредица комикси на издателската къща “Marvel Comics” ще бъде наполовина чернокож, наполовина латино.

Новият супергерой носи името Майлс Моралес. Той е със смесена кръв на чернокожи и латиноси – опит на издателството да покаже многообразието и пъстротата на етносите, превзели Америка. Не е изключено дори след време новият Спайдър мен да се прояви като... гей.

Предвижда се още в следващия брой на популярния комикс Майлс Моралес да замени добре познатия на всички Питър Паркър, който бе убит от Зеления Гоблин в юнското издание.

След смъртта на първия супергерой Моралес ще получи своето вдъхновение да върши добро. Начинът, по който ще придобие свръхестествените си способности, ще наподобява много начина, по който и Паркър ги придоби преди почти 50 години (ухапване от радиоактивен паяк). Той обаче ще има и изцяло нови възможности и умения, които неговият предшественик не притежаваше.

„Той е по-млад от Питър Паркър, идва от съвсем различна социална прослойка и има изцяло нови възгледи за света. Темата в комикса обаче си остава същата – с голямата сила идват и големите отговорности”, разкриха от издателство “Marvel Comics”.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...