.

От цигарите се оглушава!

Изследване измежду 1500 американски тийнейджъри  на възраст между 12 и 19 години доказва, че от цигарите се оглушава. Зад океана са установили, че  пушекът действа подмолно и атакува тийновете право в ушите.  Най-лошото е, че всъ

От цигарите се оглушава!
id="internal-source-marker_0.15389714303473467" style="font-size:9pt;font-family:Verdana;color:#000000;background-color:transparent;font-weight:normal;font-style:normal;font-variant:normal;text-decoration:none;vertical-align:baseline;">Изследване измежду 1500 американски тийнейджъри  на възраст между 12 и 19 години доказва, че от цигарите се оглушава.

Зад океана са установили, че  пушекът действа подмолно и атакува тийновете право в ушите.  Най-лошото е, че всъщност коварният дим  отслабва най-бързо слуха на  пасивните пушачи.

В 40 процента от 800 тийнейджъри участвали в изследването, изложени на чужд дим, учените установили  сериозни слухови проблеми,  в сравнение  с 25 процента от 750, които не били в компанията на пушачи.  

Любопитно е да се отбележи, че едва ⅕ от  засегнатите тийнейджъри  съзнавали, че имат проблеми със слуха.  Причина за това е, че леката загуба на слуха невинаги се усеща.
По време на тестовете, обаче, се установило, че  младежите се опитвали да  ‘хванат’
високите и  ниските тонове.

Американските учени алармират, че димът увеличава опасността от инфекции на средното ухо, той пречи на кръвоснабдяването му, а оттам  може да се порази и слуха, категорични са   експеритите.  

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...