.

Жени ще протестират за равноправие, разголвайки гърдите си

Стотици хиляди жени ще протестират за равни права на жените и мъжете в САЩ и Канада, разголвайки гърдите си. Протестното шествие ще се състои в редица американски градове на 21 август, а само седмица по-късно – във Ванкувър и Торонто.

Жени ще протестират за равноправие, разголвайки гърдите си
class="postbody">Стотици хиляди жени ще протестират за равни права на жените и мъжете в САЩ и Канада, разголвайки гърдите си.

Протестното шествие ще се състои в редица американски градове на 21 август, а само седмица по-късно – във Ванкувър и Торонто.

Според дамите, борещи се за равноправие, жените трябва да имат абсолютно същите права като мъжете. Освен всичко друго, за тях това означава, че представителките на нежния пол трябва също да могат без притеснение да разголват гърдите си на публични места.

Очаква се в протеста да се включат и редица мъже, голяма част от които ще изразят своята подкрепа към каузата, като си сложат сутиени.

Според организаторите на шествието всяка година се намират все повече и повече участници в него. Докато преди 4 години събитието е било отбелязвано само в 5-6 града, тази година това ще се случи в цели 13. През 2012 г. пък се очаква участниците в протеста да достигнат 1 млн. души.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...