.

В днешно време жените са по-нещастни от преди

Въпреки властващия на много места по света от около 40 години насам феминизъм, жените в днешно време са по-нещастни, отколкото са били през 1970 г., сочат резултатите от ново изследване на германски учени. Макар че възможностите им за развитие

В днешно време жените са по-нещастни от преди
class="postbody">Въпреки властващия на много места по света от около 40 години насам феминизъм, жените в днешно време са по-нещастни, отколкото са били през 1970 г., сочат резултатите от ново изследване на германски учени.

Макар че възможностите им за развитие са много по-големи от преди и отдавна са се отървали от образа на покорните домакини, в наши дни дамите в значително по-голяма степен изпитват недоволство от живота си. При това чувството за неудовлетвореност не се влияе нито от възрастта, нито от семейното положение и липсата или наличието на деца в семейството.

Една от причините за недоволството от живота при представителките на нежния пол, според учените, вероятно се крие в недооценеността на работното място. Факт е, че жените имат по-добро образование от мъжете и се справят много по-добре в училище и в университета. Въпреки това обаче, те все още много по-трудно се добират до високите постове в големите компании. На всичкото отгоре, за жените става все по-трудно да отделят достатъчно внимание както на семейството и домашните си задължения, така и на кариерата си.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...