.

От Космоса ли е дошъл животът на Земята?

Все по-често учени от НАСА си задават въпроса дали все пак  хората на Земята не са дошли от Космоса? Учените анализирали метеорити, образувани милиарди години преди да паднат на Земята. В богатите на въглерод фрагменти, специалистите устано

От Космоса ли е дошъл животът на Земята?
id="internal-source-marker_0.5368496831320994" style="font-size:9pt;font-family:Verdana;color:#000000;background-color:transparent;font-weight:normal;font-style:normal;font-variant:normal;text-decoration:none;vertical-align:baseline;">Все по-често учени от НАСА си задават въпроса дали все пак  хората на Земята не са дошли от Космоса?

Учените анализирали метеорити, образувани милиарди години преди да паднат на Земята. В богатите на въглерод фрагменти, специалистите установили химикали, които са подобни на един от основните компоненти на  ДНК, градивната  част на земния живот.

Химическият анализ на 12 метеорита е доказал, че   наличието на тези химикали не може да бъде обяснено със замърсяване от земята. Именно по тази причина учените смятат, че произходът на ДНК може да е в извънземното пространство.

Според ръководителя на екипа учени,  при сблъсъка си с повърхността на Земята в ранните стадии на нейното развитие, метеорити и комети     явно са й доставили съществени за живата материя компоненти.

Други проучвания  пък са показали, че метеоритите са пренесли другите две основни  съставки за възникването на живота - аминокиселините, от които се образуват протеините и химикалите, които позволяват на клетките да образуват мембрани.

Според учените, химикалите  от ДНК са третият ключов елемент, попаднал на Земята от Космоса. 

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...