.

Пророкът, твърдящ, че края на света ще настъпи на 21 октомври, се извини

Пророкът, предсказал, че краят на света ще настъпи на 21 октомври, се извини публично на своите последователи за грешката си, след което подаде оставка от работата си като водещ на радиошоу в собствената си радиостанция с религиозна насоченост.

Пророкът, твърдящ, че края на света ще настъпи на 21 октомври, се извини
class="postbody">Пророкът, предсказал, че краят на света ще настъпи на 21 октомври, се извини публично на своите последователи за грешката си, след което подаде оставка от работата си като водещ на радиошоу в собствената си радиостанция с религиозна насоченост.

Пенсионираният инженер Харолд Кемпинг стресна света, когато в началото на годината заяви, че Апокалипсисът ще настъпи на 21 май. На този ден обаче, очевидно, нищо подобно не се случи. Тогава обявилият себе си за пророк 90-годишен мъж се оправда с това, че е сбъркал изчисленията си и че истинската дата за Деня на страшния съд е 21 октомври. И този ден обаче мина, а светът все още си съществува.

Всъщност Кемпинг стана известен с подобна прогноза още през далечната 1994 г., когато заяви, че Апокалипсист ще настъпи на 15 септември същата година.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...