.

По внимателно с тийнейджърките, съветват психолози

Психилозите са на мнение, че от конфликтите в училище повече страдат момичетата, отколкото момчетата.  След проведени изследвания в няколко европейски страни, специалистите са стигнали до изво

По внимателно с тийнейджърките, съветват психолози

Психилозите са на мнение, че от конфликтите в училище повече страдат момичетата, отколкото момчетата.  След проведени изследвания в няколко европейски страни, специалистите са стигнали до извода,  че ако тийнейджърката е имала проблеми с учителите, съучениците и училищната администрация, като възрастна тя е по-податлива да депресии и е по-лабилна психически.

Любопитно е, че при момчетата такава зависимост не се забелязва.  И това не е,  защото на тях не им пука от учиищните спречквания. Причината е, че по принцип момичето се възпитава с презумпцията, че трябва винаги да се държи възпитано и да  не предизвиква  забележки.  И ако все пак то попадне в конфликтна ситуация, това винаги се оценява много по-отрицателно, отколкото ако  става дума за момче.

Ето защо, психолозите препоръчват родителите на момичетата да не бъдат прекалено взискателни и строги, да не  подлагат  своите дъщери на твърде силен натиск, а да им прощават непокорството и грешките и да им дават малко по-голяма свобода да изразяват чувствата си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
karambaS89
преди 8 години
1
1
!
Отговори
Думата внимателно не се степенува.Глупачка...
nellllllly
преди 12 години
1
3
!
Отговори
тц.тц.тц. неграмотността няма граници! Мили редактори на teenproblem.net, може ли да не Ви е срам да правите елементарни грешки?! Когато се степенува се пише по ------------------ внимателно, а не по внимателно! Би трябвало да знаете такива лесни неща, но се извинявам, ако сте се обидили! Просто ми направи наистина лошо впечатление!
Страница 1 от 1