.

Истории на мъже, страдащи от домашно насилие

Ралица Солакова
Истории на мъже, страдащи от домашно насилие

Британската криминална полиция направи проучване и данните показват, че всяка трета жертва на домашно насилие е...мъж. Точният брой на жертвите не може да бъде определен, защото повечето представители на силния пол се срамуват от положението, в което са и не искат да споделят проблема си.

Има сайтове, които са направени специално за мъже, които искат да запазят анонимност, но имат нужда да споделят с някого. Един от тези потребители разказва как приятелката му го е хващала за косата и го е влачила по земята, защото не харесал новата й прическа. Случвало се е да го бие със слушалката на домашния телефон, защото не й харесвал начинът по който разговаря със своята майка.

Друг мъж споделя, че приятелката му го заплашила с убийство. Двамата се карали, напрежението излязло извън границите на нормалното, и тя го изгорила с ютия по рамото. Веднъж той й отказал да правят секс и тя решила да го залее с гореща вода. Когато тя го заплашила, че ще го убие, той събрал своя багаж и багажа на децата си и се изнесъл при майка си.

В сайта има доста ужасяващи истории. Повечето мъже не споделят проблема си, защото смятат, че околните няма да ги вземат на сериозно. А такива ситуации наистина съществуват и техният брой не е никак малък.

Тази тема е все още табу за хората, но трябва да се знае, че дори мъжете страдат от домашно насилие.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...