.

Американка научи коня си да брои до 19

Американка научи коня си да брои до 19
Снимка: sxc.hu

Калифорнийката Карън Мърдок научи коня си да брои до 19, с което той бе официално вписан в Книгата с рекордите на Гинес, пише metro.co.uk.

 

54-годишната американка осиновила нечифтокопитното животно, на име Лукас, преди около 10 години. Тогава то било кожа и кости и ветеринарите не му давали особено големи шансове за оцеляване. Благодарение на старателните грижи от страна на стопанката му обаче, бившият състезателен кон успял да надхитри смъртта.

 

 

Не след дълго животното укрепило здравето си. Тогава Карън Мърдок решила да изпробва състезателните му умения. Не й отнело много време да открие, че Лукас предпочита да заобикаля препятствията, вместо да ги прескача – нещо, което подсказало на калифорнийката, че животното притежава голям интелект.

 

Тя започнала да обучава коня си да сяда и да изпълнява определени команди. Нещо повече – с помощта на изработени от нея квадратчета с числа тя успяла да научи Лукас да разпознава цифрите и да брои до 19. С това си постижение бившият състезателен кон записа името си в Книгата с рекордите на Гинес.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Silver_flower
преди 11 години
0
8
!
Отговори
Шантави американци... кво да говорим... ммм браво на кончето, че е толкова умно, скоро очакваме да тръгне на училище и да пропее :D (btw ако това е кончето наистина е мн сладко ;)) Ама вярно, как брои това нещо, че не съм чувала кон да говори... както и да е... бъдещия математик номер 1 идваааа :D
ChildrenOfBodom
преди 11 години
1
21
!
Отговори
А как точно брои dafuq ?! :D
DownloadVirus
преди 11 години
16
2
!
Отговори
Пхпхпаппа идиотиииии!
choparkopar
преди 11 години
11
5
!
Отговори
Трябвало е да закръгли на 20, 19 не е никакво число.
DownloadVirus
преди 11 години
20
5
!
Отговори
Хубаво конско месо!!!!
Concussion
преди 12 години
0
20
!
Отговори
Красиво кончее <3
Страница 1 от 1