.

Топка, отнесена от японското цунами, стигна до Аляска

Топка, отнесена от японското цунами, стигна до Аляска
Снимка: sxc.hu

Футболна топка, отнесена от японското цунами през март месец миналата година, стигна до Аляска, съобщава “New York Daily News”.

 

Това е първата открита чак на другия край на Тихия океан отломка от опустошителното цунами, получило се вследствие на силното земетресение, разтърсило Япония на 11 март 2011 г.

 

Топката била открита край остров Мидълтън от възрастен мъж и съпругата му, която била японка. Жената успяла да прочете надписа върху топката, който съобщавал името и координатите на притежателя й – 16-годишният Мисаки Мураками.

 

 

Възрастната двойка вече се е свързала по телефона със собственика на открития в океана предмет. Съпругът и съпругата възнамеряват да направят посещение в Япония, за да върнат лично на момчето неговата отнесена от цунамито футболна топка.

 

„Много се изненадах, когато научих, че са открили топката ми. Не можех да повярвам, че тя е достигнала до Аляска. Загубих всичко заради цунамито. Вече нямам дом. Радвам се да науча, че поне едно от моите неща е успяло да оцелее. Искам да изкажа благодарностите си на хората, които откриха футболната ми топка”, заявява в свое интервю 16-годишното момче.

 

Цунамито, заляло Япония преди около година, опустоши огромна част от североизточните крайбрежия. То отне живота на над 19 000 души.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
jo0zy
преди 11 години
3
0
!
Отговори
стара новина ...
BadAss
преди 11 години
1
17
!
Отговори
сигурно е на серхио рамос топката от полуфинала :D
Страница 1 от 1