.

Остават ли броени дни до края на света?

Остават ли броени дни до края на света?
Снимка: Reuters

Според някои хора краят на света ще настъпи на 21 декември 2012 година, ръководейки се от календара на маите. Има хора, които са на мнение, че апокалипсис ще настъпи след 72 милиарда милиарда милиарда години, съобщи Франс прес.

 

Кога наистина ще стане това и изобщо ще се случи ли? Няма как да знаем със сигурност. Факт е, че за около 1600-годишен период този край е пророкуван повече от веднъж на всеки 10 години.

 

 

От научна гледна точка нищо не подкрепя пророчествата на Хосе Аргуелес, че през 2012 година „галактически маи“ ще дойдат на Земята от звездите, за да спасят 144 000 земляни, които са „еволюирали“ на борда на техни кораби. Няма и факти, които да подкрепят, че 21 декември 2012 година ще е последният ден от живота на човечеството.

 

Във Франция, Испания, САЩ и Русия има секти, които се подготвят за най-лошото. Те наемат бункери, запасяват се с принадлежности за оцеляване, лиофилизирани храни и не спират да четат наръчници за оцеляване.

 

В Калифорния вече са построени 20 бункера, в които ще могат да намерят подслон 200 души. Във всеки един от тях има храна, която ще стигне поне за година. Мястото в бункера се продава за 50 000 долара.

 

"Експлоатацията на страха е сред най-ефикасните методи,  използвани от гурута за привличане на последователи, заяви Серж Блиско. Вземат ни за  паникьори, но в света станаха толкова много самоубийства вследствие на апокалиптични пророчества."


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...