.

Учени предсказват в коя част на деня ще умрем

Учени предсказват в коя част на деня ще умрем
Снимка: Dreamstime

В интернет има доста сайтове, които уж показват кога ще умрем. Да, всеки знае, че те са направени за забавление, въпреки че смъртта не е нещо весело и забавно.

 

 

Учени от Бостън са успели да идентифицират генна вариация, благодарение на която може да се предвиди в коя част на деня е най-вероятно да умре човек, пише в. „Дейли мейл“. Те проследили 1 2000 65-годишни мъже и жени, които били преминавали през годишна неврологична и психиатрична оценка. Тези, които са с генотип АА и AG умирали малко преди 11 часа на обяд, а тези с генотип GG – малко преди 18 часа. Хората имат 36% да бъдат от генотип АА, 16% от генотип GG и 48% от тип AG.

 

Резултатите от проучването показват, че тези, които са от групите АА и AG се събуждат 1 час по-рано от тези, които са с генотип GG, а тези, които са към AG се събуждат по средата на първите две групи.

 

Специалистите са на мнение, че вече е идентифициран генът, който може да предскаже времето от деня, в който е най-вероятно да умрем. Все още няма как да разберем кога точно ще настъпи този ден, но не е и нужно, за да не живеем в страх до края на дните си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Monii ..~
преди 11 години
0
11
!
Отговори
Тез пък са почудиха вече ко да измислят ..... :Д:Д апфф.. :д
Страница 1 от 1