.

Цигулар е най-бързият човек в света (+видео)

Цигулар е най-бързият човек в света (+видео)
Снимка: YouTube

Това е новина, която със сигурност няма да се хареса на олимпийския шампион Юсеин Болт – цигулар е най-бързият човек в света, пише OddityCentral.

 

 

32-годишният Бен Лий бе единодушно избран за най-бързия жив човек от съдиите на предаването “Superhuman Showdown” по Discovery Channel. Цигуларят разполага с необикновената способност да свири 15 ноти в секунда, като за целта ангажира в това действие по-голямата част от мозъка си.

 

Бен дължи уменията и таланта си както на своите родители, които също са музиканти, така и на усилените си тренировки. Той свири на цигулка от едва 5-годишна възраст и днес тя като че ли вече се е превърнала в част от тялото му.

 

Вижте на какво е способен Бен Лий:

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
SHPAIdURmeN
преди 11 години
3
1
!
Отговори
За мен пак Никола Паганини ще си остане най великия. (свирил е на 1 струна)
flawl3ss
преди 11 години
1
6
!
Отговори
Пффф абсолютни глупости.Може би е най-бързият цигулар свирил "Полетът на бръмбъра",но скорости от сорта на 245bpm са по-скоро смешни в сравнение със скоростите постигани от китаристи на същото парче.За справка потърсете Tiago Della Vega в Youtube поставил не един и два рекорда за скорост в Гинес като най-скорошният му е 750bpm на "Полетът на бръмбъра".
mirorforse
преди 11 години
1
3
!
Отговори
Кефи ме как изглежда цигулката му xD
Страница 1 от 1