.

Няколко интересни факта за дупето

Няколко интересни факта за дупето
Снимка: Dreamstime

Дупето е една от любимите части на човешкото тяло както на мъжете, така и на жените. Представителите на силния пол обичат да заглеждат добре оформени женски дупета, а дамите правят всичко възможно, за да привличат мъжкото внимание.

 

Полагаме толкова усилия, за да имаме стегнат задник, но какво знаем като факти за тази част на човешкото тяло?

 

По-кръгъл ханш = по-високо в еволюционната стълбица – преди 3-4 милиона години, когато човекът е еволюирал и проходил на два крака, дупето е било най-младата част от човешкото тяло. Природата е решила, че си е свършила работата и няма какво повече да се променя. Единствено мозъкът е продължавал да се усъвършенства.

 

Размерът на дупето се определя основно от гените – хората, които имат повече червени влакна по дупето се радват на стегнат задник на младини и отпуснат, когато остареят. Тези, които имат основно бели влакна, имат голямо дупе цял живот, но когато остареят не се отпуска чак толкова.

 

 

Жените също харесват добре оформени дупета – мъжете са известни със заглеждането на женски задници, но и дамите си падат по стигнати задни части. Някои жени избират половинката си именно по този критерий.

 

Дупето се състои от мазнини и мускули – всяко бедро има 20 връзки и 12 мускула, като движението се осигурява от три големи бедрени мускула. Благодарение на тях ни можем както да вървим, така и да пазим равновесие.

 

Преди години ханшът е бил греховен – в Средните Векове задникът се смятал за греховно и срамно място. Причината е, че дупето е било неприлично гладко.

 

Първият показан гол задник във филм е на Анет Калерман – австралийската спортистка и актриса се е пресрамила и решила да покаже дупето си на широката аудитория. Дали гледката си е заслужавала?

 

Интересът към дупето съществува от векове – мъжкият интерес към женските задници датира още от първобитните общества. Доказателство за това са фигурките, на които си личи, че добре оформеното дупе е на почит, защото свидетелства за здраве и способност за размножаване.

 

Кожата на задника е чувствителна – дупето има толкова чувствителна кожа, че тя е в състояние да усети изменение в температурата с 0.1 градус по Целзий.

 

Хубав задник = богиня – в Древна Гърция дамите, които имали добре оформени дупета, се смятали за посланички на боговете. Хората им посвещавали различни произведения на изкуството.

 

Снимка: sxc.hu

 

Дупето пази от лошите метеорологични условия – има легенда, че ако човек изложи на показ задника си по време на буря, няма да го удари мълния. Дали някой би проверил истинността на това твърдение?

 

Най-скъпият задник струва 4.7 млрд. долара – най-скъпото дупе е собственост на Кайли Миноуг. Тя го е застраховала за почти 5 мрлд. Долара.

 

Дупето е индивидуално – редица проучвания показват, че линиите на кожните гънки и формата на задника са толкова индивидуални, колкото и пръстовите отпечатъци. Най-големият спор на древността е свързан с дупето – преди години хората са спорели часове наред къде свършва гърбът.

 

Снимка: sxc.hu

 

Има няколко души, които могат да се похвалят с наистина добре оформени дупета – това са Бионсе, Джесика Алба, Дженифър Анистън, Дейвид Бекъм, Брад Пит и Джейсън Люис.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
strawberry88
преди 11 години
1
8
!
Отговори
Ужас! :X
BuBzzz
преди 11 години
4
15
!
Отговори
Това последното дупе е доста..дебеличко :D
FuCKkK13
преди 11 години
3
24
!
Отговори
поне хубави дупета да бяхте сложили :?
Страница 1 от 1