.

Доказано: Дължината на пръстите определя поведението на мъжете

Доказано: Дължината на пръстите определя поведението на мъжете
Снимка: Dreamstime

Знаете ли, че учените са доказали, че има зависимост между съотношението на дължината на показалеца и безимения пръст със сексуалната активност при приматите? Изследователите провели редица проучвания и внимателно наблюдавали поведението на различни видове маймуни и измервали дължината на пръстите им.

 

 

Резултатите показали, че капуцините и мармозетките, чиито показалци са по-дълги от безимените им пръсти, имат по-спокоен характер, не са карат със себеподобните си и са моногамни.

 

В същото време макаците и павианите, при които безимения пръст е по-дълъг от показалеца, показват по-агресивни черти на характера и често сменят половинките си.

 

Според учените зависимостта между дължината на пръстите и поведението при мъжките индивиди е характерна за примати, в това число и за мъжете. Изследователите са на мнение, че по-дългите безимени пръсти са резултат от завишеното ниво на тестостерон в майчиния организъм при вътреутробното развитие на мъжа.

 

По-високото ниво на тестостерон предопределя по-агресивен и буен характер, склонност към рискове и честа смяна на сексуалните партньори.

 

А какви са пръстите на вашия любим?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...