.

Западният свят оглупява, жените били виновни

Западният свят оглупява, жените били виновни
Снимка: sxc.hu

Западният свят оглупява с всеки изминал ден и според учените главната причини за това се крие в нежните създания, пише “Global Post”, позовавайки се на мащабно съвместно проучване на европейски специалисти.

 

 

Анализирайки внимателно огромната база данни, свързана с коефициента на интелигентност на западноевропейците, отчитан в периода между 1889 г. и 2004 г., изследователите установили, че за малко повече от един век средното IQ на един човек е спаднало с цели 14,1 точки. На всяко десетилетие коефициентът на интелигентност на жителите на страните от Западния свят се понижава с 1,23 пункта.

 

Една от възможните причини, обясняващи това негативно явление, според учените се крие в установения факт, че жените с по-ниско IQ са по-склонни да създават потомство, и обратното – дамите с по-висок интелект по правило имат по-малко деца. Както добре знаем IQ-то на един човек е в силна пряка зависимост от интелекта на неговите родители.

 

Обяснението на наблюдаваната зависимост може да се търси най-вече в социокултурните фактори. В днешно време образованите и интелигентни жени градят успешни кариери и в резултат на това обръщат все по-малко внимание на семейството. Те раждат на по-късен етап от живота си и отглеждат по-малко деца. За сметка на това нискообразованите жени не чувстват работата си като пречка пред създаването на потомство и следователно се сдобиват с по-многобройни семейства.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
RoxyM
преди 11 години
3
2
!
Отговори
Интересно как само жените са виновни като IQ зависи и от двамата родители, а умните мъже, точно както и умните жени, гледат първо да учат, да изградят кариера и едва след това мислят за семейство и деца и съответно точно както и жените имат по-малко деца, от простаците, за които освен да пият, да се бият и да правят деца няма нищо друго. Така, че заглавието е подвеждащо. Би следвало да е "Умните хора са виновни за затъпяването на населението". А и честно, по-склонна съм да се съглася с номер 2, че много по-голяма вина има съвременната поп култура, която ти внушава, че е супер коол да се тъпчеш с МакДоналдс пред телевизора вместо да свършиш нещо полезно. А като прибавим към това и самата телевизионна програма, която често е доста ***, е резултатът е налице.
RedArmy
преди 11 години
3
2
!
Отговори
Аз пък мисля че причината е в постоянното промиване на мозъците от телевизии, радио, вестници, интернет (включително и от този сайт). Няма телевизия, по която да не дават постоянно реклами, водещи до затъпяване, филми с убийства, наркомани, силиконови ку*ви, бандити, "бизнесмени", мутри и ***. И вие също го знаете, и тези "европейски специалисти" също го знаят, но отново замазвате очите на хората.
scrooper
преди 11 години
4
3
!
Отговори
ромките ли визирате?
Страница 1 от 1