.

В ресторантите настаняват грозните клиенти на по-закътани места

В ресторантите настаняват грозните клиенти на по-закътани места
Снимка: Dreamstime

Има една поговорка, че „по дрехите посрещат, а по ума изпращат“. Това важи с пълна сила за парижките ресторанти „Кафе Марли“ и „Льо Жорж“, които бяха обвинени в естетически снобизъм, след като стана ясно, че имат практика да настаняват клиентите според това колко добре изглеждат.

 

Красивите и добре облечени клиенти получават най-добрите места, пише в. „Льо канар аншене“. Красотата е важна и при подбора на сервитьорките. Позициите се заемат предимно от момичета, които изглеждат като манекенки и топмодели.

 

 

„Кафе Марли“ се намира в близост до Лувъра, а ресторант „Льо Жорж“ е на най-горния етаж на музея „Помпиду“.

 

Красивите клиенти се настаняват на такива места, от които могат да бъдат забелязани от всички останали посетители. Тези, които не изглеждат така добре, се забутват в крайните ъгли на заведенията, далеч от всички погледи.

 

Когато някой грозен клиент бъде настанен на централна маса, салонният управител веднага прави забележка на сервитьорката, като й напомня, че грозните посетители развалят имиджа на цялото заведение.

 

Политиката на споменатите по-горе заведения била да не назначава на работа сервитьорки на възраст над 30 години и по-ниски от 170 сантиметра.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...