.

"Спасете Арктика, покажете червен картон на Gazprom", призовават от Greenpeace

Снимка: Reuters

"Greenpeace" е независима световна кампанийна организация, която работи за промяна на нагласите и поведението на хората, за да защити и опази околната среда и насърчи мира. Членките й имат за цел да гарантират способността на Земята да се грижи за живота в цялото му разнообразие и фокусира усилията си към въпроси като глобалното затопляне, обезлесяването, свръхулова, промишления китолов и антиядрените въпроси. Поредната кампания, която активистите от организацията поеха се нарича "Save The Arctic".

 

 

Чрез нея всички природозащитници се надявам да спасят Арктика. Това се налага, тъй като множество големи петролни компании са хвърлили око на територията и смятат съвсем скоро да я сондират. Това обаче далеч не се нрави на всички привърженици на Greenpeace и те го показват по всевъзможен начин.

 

След предприетата експедицията на група млади хора от различни страни, имащи за цел да стигнат то Северния Полюс и да обявят зоната за защитена територия, природозащитниците станаха по-крайни в действията си.

 

Жертвата им беше руската петролна компания Gazprom, която е главен спонсор на Шампионската лига. Именно с това си спонсорство руснаците се надяваха да подобрят не толкова добрия си имидж и сякаш започна да им се получава, но от Greenpeace не се оставиха без ответни действия.

 

На пресконференция на един от най-известните футболни клубове — Реал Мадрид, от организацията намериха хитър начин да докоснат футболните фенове и чрез тематично послание да ги запознаят с каузата си.

 

За целта те пуснаха транспарант, който се превърна във фон на пресконференцията, носещ надписа "Save the Arctic, show Gazprom red card" или в превод "Спасете Арктика, покажете червен картон на Gazprom".

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...