.

Как да живеем пълноценно

Как да живеем пълноценно
Снимка: sxc.hu

2013 вече отмина, а логично след края й да си направим равносметка на постигнатото. В повечето случаи, за съжаление, резултатите не са толкова впечатляващи и оставяме с чувството, че е имало какво още да направим, че въпреки всичко, сякаш сме пропилели поредната година, в която можеше да се чувстваме истински живи. За да не се случи това и с тази година, ето няколко съвета, чрез които ще живеете наистина пълноценно.

 

 

Бъдете различни

 

Отхвърлете статуквото, забравете за установения ред. Поне веднъж си позволете да направите нещо различно, защото именно тези моменти, когато осъзнаваме, че сме различни и не се вписваме са най-важните. Те са като онези постоянни величини във физиката, които остават постоянни, дори когато всичко друго се промени или избледнее. Споменът за тях ще остане и когато дойде време за равносметка, ще осъзнаете, че не сте загубили времето си, вършейки ги.

 

Дайте глас на истината

 

Сигурно ви звучи някак тривиално или ненужно, но опитайте поне няколко часа или дори ден да живеете в името на истината. Спрете да лъжете, колкото и безобидни да са лъжите. Борете се за истината, ако виждате лъжата в другите. Направете всичко това и в края на деня ще осъзнаете, че се чувствате щастливи и значими, защото вие ще бъдете разликата, вашия принос ще бъде важен. Не отлагайте Да, може би най-важната точка.

 

Не отлагайте

 

Не си позволявайте да попаднете в омагьосания кръг на отлагане, заради когото никога не вършите задълженията си навреме, а това изяжда точно този момент от свободното ви време, когато се случват най-яките неща — излизане, купон или какво ли още не. Учете на време и вършете с предимство неприятните за вас задължения, за да се чувствате щастливи и пълноценни.

 

Отделяйте внимание на важните хора

 

Не забравяйте всички онези хора, без които живота ви би бил сив и безинтересен. Хората, които са непрестанно с вас физически и в ума ви. Изненадайте ги, грижете се за тях, всеки миг на внимание към тях е инвестиция във вашето щастие, защото няма нищо по-хубаво от момента, когато осъзнаете, че сте способни да носите щастие на другите.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...