.

Мъртви изкарват милиони

Мъртви изкарват милиони
Снимка: Reuters

Напоследък е хит сериала "Живите мъртви", но ние днес ще говорим за работещите мъртви. Да наглед това словосъчетание е оксиморон, тъй като няма как да работиш, след като си мъртъв, но се оказа, че в днешния удивителен свят, в който живеем няма невъзможни неща и това се случва. И ако все още си мислите, че това е някаква шега или пък сценарии на нов зомби филм, то със следващите няколко реда ще ви убедим в искреността си.

 

 

Както всяка година, в началото и на тази наред с множеството класации се появи и тази за звездите, които прибират най-много пари на година. Класацията е направена от списание Forbes и познайте кой е на първо място в нея — краля на попа — Майкъл Джексън.

 

За наше огромно съжаление този ярък пример за несравним талант ни напусна на 25 юни 2009 година. Въпреки това неговите приходи не спряха, а дори напротив - продажбите му нараснаха неимоверно. Всеки фен побърза да се сдобие с неговата музика и така през 2013 краля на попа оглави класацията със своите 160 милиона долара.

 

Интересно е, че миналогодишния първенец в класацията, също не бе сред живите. За 2012 звездата Елизабет Тейлър, която почина през 2011 г., успя да изпревари Майкъл Джексън и завзе първото място с приходи от 210 млн. долара.

 

Ето и пълна класация на всички звезди, които ни напуснаха, но приходите им продължават да растат:

1. Майкъл Джексън - 160 милиона долара

2. Елвис Пресли -  55 милиона долара

3. Чарлз М. Шулц - 37 милиона долара

4. Елизабет Тейлър - 25 милиона долара

5. Боб Марли -  18 милиона долара

6. Мерилин Монро - 15 милиона долара

7. Джон Ленън - 12 милиона долара

8. Алберт Айнщайн/Бети Пейдж - 10 милиона долара

9. Теодор Гайсел/ Стив Макуин - 9 милиона долара

10, Брус Ли/Джени Ривера - 7 милиона долара


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...