.

Как да подберем рамка за очила според формата на лицето?

Как да подберем рамка за очила според формата на лицето?
Снимка: freedigitalphotos.net

В днешно време стана много модерно да се носят очила. Някои тийнейджъри си слагат очила, дори без диоптър, просто защото им харесва как изглежда. Ако преди време да носиш очила беше срамно и повод за подигравки, то вече се смята за красиво и дори секси.

 

Рамките за очила са се появили в Северна Италия между 1280г. и 1300 година. Те са едно от най-важните изобретения, защото иначе много хора не биха могли да водят нормален и пълноценен начин на живот. Обезпокояваща е тенденцията, че все повече хора носят очила и по необходимост. Според последните изследвания цифрата на хората, които имат нужда от корекции на зрението в Германия и САЩ е над 65%.

 

Ако имаш нужда от очила, защото не виждаш или просто си решил/а да сложиш готини рамки като аксесоар, нашият съвет е да не си купуваш дадени рамки, само защото ти харесват. Трябва да ги подбереш така, че да ти отиват. Трябва да се съобразиш с формата и чертите на лицето си. Как да го направиш?

 

Ако имаш кръгло лице, най-подходящи за теб са ъгловатите рамки с права линия при веждите. Най-добре е те да са тъмни или поне по-тъмни в горната си част.

 

Ако имаш квадратна форма на лицето – забрави за ъгловатите рамки, както и за тънките такива. Най-добре е да избереш по-заоблени или леко извити при линията на веждите. Така ще смекчат линиите на лицето ти.

 

 

Сърцевидна форма на лицето. На нея не й отиват много високи рамки, които са видимо по-широки в долната си част или са с разчупена, неправилна форма. В никакъв случай не си купувай и овални.

 

Ако имаш изпъкнали скули, най-добре е да избереш рамки в цветове като кафяво, метално и виолетово. Те ще подчертаят формите на лицето ти, като не наблягат на скулите.

 

Ако имаш издължено лице, също не можеш да сложиш каквито и да е рамки. Най-добре е да си сложиш тънки рамки, които се разширяват в долната си част иса с неправилна форма. Заложи на нещо авангардно, странно. Не избирай овални рамки, те ще издължат лицето ти допълнително.

 

Ако имаш по-дълъг нос, избери рамка с по-нисък мост. Мостът е частта, която свързва двете стъкла. Този трик ще скъси носа ти оптически.

 

Ако носът ти е широк, избери рамки с по-тъмен мост, така очите ти няма да изглеждат раздалечени.

 

Ако имаш малко носле, най-добре е да си купиш рамки с висок мост. Не се спирай на тъмни рамки, заложи на нещо по-светло, сребърно или златно.

 

На овално лице подхождат всякакви видове рамки, но е хубаво да съобразиш и останалите пропорции на лицето си като скули и нос.

 

Не забравяй, че трябва да подбереш рамка, която не само е красива, но и удобна. Не трябва да ти пада, да те притиска или да е нестабилна. Ако рамката те стяга, това може да бъде причина за главоболие.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
G3GaSa
преди 10 години
3
4
!
Отговори
Офи, тази на снимката пък така ги е подбрала, че направо е ужс!С по малка рамка щеше да е по красива.
Страница 1 от 1