.

Вече може да изкачиш Еверест от вкъщи

Вече може да изкачиш Еверест от вкъщи
Снимка: bodyresults.com

Мнозина от нас имат огромни мечти, които смятат, че едва ли някога ще успеят да сбъднат. Те обаче се превръщат в двигателна сила, която ни кара да даваме най-доброто от себе си и дори и да знаем, че са невъзможно по своята същност ние продължаваме да ги поддържаме живи, за да можем да имаме необходимата мотивация да вървим напред.

 

 

Всичко това обаче е на път да се промени, тъй като в цялата картинка влязоха и технологиите, а те са повече от невероятни. Те ни дават възможността да видим, усетим и изживеем преживявания, за които никога не сме подозирали и поради тази причина се превръщат в перфектното средство да изпълни наглед неизпълнимите ни мечти.

 

Това са осъзнали и екип от разработчици, които са създали интерактивен сайт, благодарение на който всеки един от нас може да проследи и виртуално да изкачи най-високият връх в света — Еверест. Да, със сигурност изживяването дори и не се доближа до това да стъпиш на величествения връх, но все пак е по-добре от нищо.

 

Идеята на сайта обаче далеч не е да достави приятни емоции и да се превърне в начин за изпълнение на мечтите ни, а по-скоро да събуди у нас съчувствие. Сайтът е създаден от благотворителната организация Sherpa Fund, след като лавина през април тази година отнема живота на 16 шерпи — водачи. Организацията се опитва да осигури финансова подкрепа на семействата на загинали по подобен начин.

 

Сайтът ви позволява да преминете по пътя, по който преминават и шерпите, а преходът е съпътстван със звуци от свистящ вятър и сняг. Той включва и радио записи, които са свързани с трагедията и допринасят за злокобната и автентична атмосфера по пътя към Покрива на света.

 

Това не е първият сайт, който използва подобна идея с благотворителна цел. Преди месеци беше активен един друг и доста интересен интерактивен сайт. Той пресъздаваше удавяне, като идеята на сайта беше да предупреди хората колко опасно може да бъде морското пътуване и никога да не забравят спасителните си жилетки.

 

Ако ви е станало интересно може да посетите сайта и да изкачите Еверест, кликайки тук


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...