.

Интересни факти за танца на пилон

Интересни факти за танца на пилон
Снимка: freedigitalphotos.net

Той е новият хит. Инструкторите го преподават в школите, гарантирайки ни идеална фигура, гъвкавост и здраве. С негова помощ наистина можете да постигнете перфектна форма - да свалите килограми, да се стегнете и да опознаете тялото си. Предлагаме ви пет интересни факта за новия бог във фитнес изкуството.

 

Деми Мур - една от най-скъпо платените танцьорки. В сравнение с холивудската звезда много клубни танцьорки изглеждат буквално непрофесионално. Във филма „Стриптийз” актрисата изпълнява невероятен танц на пилон, показвайки истинско майсторство, а хонорарът й за него е наистина зашеметяващ -12 милиона долара. Това е най-скъпият в историята танц на пилон, коментират запознати. И днес от време на време на различни събития Мур не пропуска да демонстрира уменията си. Последния път го направи на официална вечеря.

 

 

Танцът и университетската диплома. Неотдавна в един британски университет бе проведено изследване, което показа, че всяка пета танцьорка на пилон има научна степен. Танците просто са начин за изкарване на допълнителни средства, с които момичетата си плащат скъпото европейско образование. Учените дават и друго обяснение на този факт: при танца на пилон често тялото се обръща с главата надолу, което подобрява кръвообращението, понижава стреса, помага за издръжливостта и на имунната система, повишава работоспособността на мозъка и организма като цяло.

 

В САЩ е изкуство. Съдът в Щатите призна танца на пилон за шестото изкуство и вид професионално занимание. В Лас Вегас се намира най-големият клуб за танци на пилон - с размери 20 000 кв. м, в който едновременно танцуват 400 жени.

 

В Индия - древен мъжки танц. Интересен факт е, че в Индия танцът на пилон възниква през XI в. като традиционно мъжки. При него мъжете се въртят около високи дървени пилони, демонстрирайки ловкост и сила. Състезавайки се един с друг, те прилагали някои похвати и от йогата.

 

Рецепта за дълголетие. Немският учен Карен Везерби провел любопитно изследване, обект на което станали мъже на средна възраст. Всички те обичат да посещават клубове с танци на пилон. Специалистът установил, че наблюдаването на момичетата удължава продължителността на живота. Ученият стигнал до този извод след 5-годишни изследвания, през които наблюдавал здравния статус на 200 мъже.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...