.

Някои от най-известните видео уроци за китара

Някои от най-известните видео уроци за китара
Снимка: freedigitalphotos.net

Решението да станеш рок звезда отдавна е взето, а от скоро и покупката на електрическа китара вече е факт. Остава ти само да се научиш да свириш като Ван Хален или Ричи Блекмор, преди да покориш световната сцена. Как да се случи това? Ако все още не ходиш на учител по китара, но имаш неудържимо желание да свириш, можеш да започнеш с първите стъпки и вкъщи. Някои от светилата на световната рок музика могат да станат твои персонални учители и то на момента. Видео уроците за китара предоставят тази възможност.

 

Guitar World Heroes. Фантастична поредица от самоучители за китара, в която взимат участие величия като Били Гибънс, Анди Алидорт, Слаш и много други. Тези титани нямат нужда от представяне, но все пак - Били е един от ZZ Top. Признат е за най-добрия блус китарист на света не от кого да е, а от самия Джими Хендрикс. Анди е част от величествения проект Buddy Miles Express, както и от групата на Джими Хендрикс Band of Gypsys. Той е и дългогодишен издател и редактор на списание Guitar World. Слаш пък е второто култово лице от Guns And Roses и вероятно едно от емблематичните лица на китарата в рок музиката.

 

 

Speed Kills от Michael Angelo Batio. Фанатичният китарист от групата Night Show избухва с тайните си за овладяване на електрическата китара. Както той сам се изразява в началото на видео записа: „Следвайте ме в тези няколко видео урока и ще ви дам ключовете за Ламборджинито”. Италианците са известни не само със супер колите си, но и със супер китаристите си. Господин Батио е един от тях, така че спокойно можеш да му се довериш.

 

Joe Satriani's tips to become a better player. Майсторът на струнните инструменти Джо Сатриани залага на подхода за учене в бързи и лесни стъпки, в своите „съвети как да станеш по-добър китарен изпълнител”. Явно освен виртуозен китарист, Джо е и доста добър учител, защото обясненията и примерите му са лесни и запомнящи се, а резултатите – съвсем реални. Опитай и ти.

 

Guitar Lessons with John Petrucci. Това е оригиналното заглавие на самоучителят на звездата от Dream Theatre, издадено през 2009г. Виртуозът не се свени да споделя свои похвати и идеи, които са част от загрявките, техническите му упражнения и целия творчески процес по композиране и писане на музика. Обяснява увлекателно и неусетно те въвлича в магията на музиката.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 8 години
0
0
!
Отговори
И струват луди пари, сякаш към тях върви и китара с техен автограф.
Страница 1 от 1