.

Интересни факти, свързани с раждането, които никой не ти казва

Интересни факти, свързани с раждането, които никой не ти казва
Снимка: iStock

Повечето момичета си мечтаят за момента, когато ще забременеят от любимия си мъж и ще го дарят с детенце. Раждането определено е един от най-вълнуващите моменти в живота на една жена. Като цяло той е положително изживяване, но има и някои изненади, за които повечето хора не говорят. Кои са те?

 

Епидуралната упойка няма да те направи напълно безчувствена – да, тя определено ще притъпи болката в долната част на тялото ти, но няма да те лиши напълно от усещанията по време на раждане.

 

Няколко седмици след раждането ще кървиш – може 9 месеца да си се радвала, че не ти идва, но след раждането ще има няколко седмици, в които ще кървиш и то обилно.

 

 

Термините рядко са верни – статистиката показва, че едва 5% от жените раждат на датата, на която е техният термин. Така че не се притеснявай след време, когато забременееш и дойде моментът да родиш, ако това стане по-рано или по-късно от плануваното.

 

Новородените понякога изглеждат все едно са покрити с извара – става въпрос за верникс казеона – покритие, което защитава кожата на бебето в утробата. То се среща по-често при бебетата, родени преди 40-та седмица.

 

Раждането не свършва с появата на бебето – след като новороденото се появи на бял свят, трябва да излезе и плацентата, така че ще са нужни още няколко напъна.

 

Бебето се ражда със странна глава – това се случва при новородените, които са се появили на бял свят по естествен път. Главичката му трябва да мине през родилния канал и затова се сплесква. Тя обаче възвръща нормалната си форма до 24 часа.

 

Възможно е да се изходиш неочаквано по голяма нужда – определено е неприятно да ти се случи нещо подобно, както за теб, така и за лекарския екип, затова на родилките правят клизма, непосредствено преди раждането. Ако все пак ти се случи, не се притеснявай, няма да си първата и лекарите със сигурност няма да са учудени от случилото се.

 

Някои бебета се раждат, покрити с мъх – има новородени, които имат косми не само по главичката, но и по цялото тяло. Не се притеснявай, този мъх ще опада след известно време.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...