.

Зимните аксесоари

Зимните аксесоари
Снимка: freedigitalphotos.net

Поради факта, че навън все още няма сняг, най-вероятно не възприемаш зимата като дошла. Да, обаче навън е студено и съвсем в реда на нещата си е да започнеш да носиш зимните аксесоари, без които ще ти бъде доста студено. Ето каква е модата на шапките и ръкавиците този сезон.

 

 

Шапките. Модерни са барети и широкополи шапки от филц. Те са изчистени, едноцветни и най-много брошка ще отива в комбинация с тях. Тази зима отново се задържат на мода и плетените шапки. За да ги направиш по-актуални, приший им (или направо си купи такава) ефектен помпон (може да бъде и от друг цвят), закачи им металическа украса или бродирай някаква релефна бродерия. За да бъде всичко в тон, купи си шал от същата прежда и цвят. Голям хит в момента са и шаловете-качулки. Те са харесвани заради мултифункционалността си – изпълняват ролята и на наметка, а обемността им позволява да се запази и прическата под тях. Но да се върнем на шапките. Актуални са и тези от истинска кожа. Най-топлите са във вид на руска ушанка, а новият модел е каската. Но най-големи симпатии като зимен аксесоар печелят ушанките. Предлагат се в на-разнообразни разцветки – от виолетово, през червено, жълто, зелено и синьо. Свързани са с диадема, която може да бъде декорирана с блестящи камъчета, изкуствени кристали, пластмасови или метални елементи.

 

Ръкавиците. Предлагат се доста усилено тази зима трикотажни дълги до лакътя и дори над него. Те са предвидени да се носят върху тънки пуловери или якета с тесни ръкави, а отгоре им се слагат ефектни масивни гривни в подходяща тоналност. Предимно са едноцветни, но могат да бъдат и с принт. Освен че са пропускливи за студа, ръкавиците често са и без пръсти. Има и вариант с падащо капаче, в което да пъхнеш пръстите си, когато стане студено. Могат да се срещнат и няколко топли модела, изработени от подплатен с козина велур, които демонстративно и ефектно завършват с ресни. За дами, които разчитат на екстравагантността се предлагат и гумени ръкавици. Но съветът ни е никога да не си слагаш такива, ако искаш да си елегантна. Целта на този модел е да внесат ексцентричност. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...